2014. szeptember 28., vasárnap

Vajban pirított lila hagymával...

Buns with red onion
















































... készült ezeknek a buciknak a tésztája. Limara könyvéből választottam a receptet, de nem öregtésztát használtam, csak élesztőt. 12 buci sült ki, de ma nem eszünk belőlük, mert holnapra kellenek tízóraira és uzsonnára.
Nyáron csak nagyon ritkán sütöttem kenyeret és egyéb péksüteményt, de mióta elkezdődött a suli, majdnem minden nap sütök valamit. Sokszor csak a saját fejem után megyek, azt nézem, mi van itthon, miből lehet tésztát gyúrni, és az is erősen behatárolja a lehetőségeimet, hogy este fél 7 előtt ritkán érünk haza, szóval nem igazán bonyolítom a dolgot, egyszerű kenyeret sütök. De néha jó kipróbálni valami cifrábbat is, így ma erre a pirított hagymás receptre esett a választásom.
A bucik illata isteni... Lehet, hogy mégis megkóstolunk egyet még ma uzsonnára...

6 megjegyzés:

  1. Looks so delicious as i can smell its beautiful scent...

    VálaszTörlés
  2. én meg azt hittem, valami különleges színű fonalról lesz szó :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :))) A fonalat még lila hagyma héjával megkínálnám, de vajjal... Kicsit bizarr :)

      Törlés
  3. Ahogy az év körforgása kintről befelé halad, és a férfi erőt váltja a női erő, előkerülnek az otthonteremtő energiák. Én is tudattalanul sütöm, csak sütöm a kenyereket, süteményeket és a gyerekeken érzem, mennyire igénylik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jönnek a gyerekeim a kívánságokkal, hogy most lekváros bukta legyen, meg kakaós csiga, meg olyan sajtos kenyér, ami a múltkor... Így megy ez nálunk is :)

      Törlés