2014. augusztus 8., péntek

Frissítő és nyugtató...

Fresh and relaxing shades

















































... egyszerre ez a színpaletta. A legalsó motringot vegyes színű rózsaszirmokkal festettem: napon érleltem két hétig a szirmok között, majd a fele motringot timsós festőlében pácoltam, a másik felét ecetes festőlében áztattam egy órán át.
A felette lévő motring az a rózsaszirmos, amit már itt mutattam. Ezt a fonalat is két hétig tartottam befőttesüvegben a napon két marék rózsaszirommal és vízzel, aztán timsós festőlében fél órát melegítettem (nem forraltam), majd hagytam pihenni a lében még két napig.
A középső motringot harangvirágok szirmával festettem együstös eljárással, majd utólag timsóval pácoltam.
A sötétzöld fonal eredetileg hagymahéjjal festett barna volt, de nem tetszett igazán, és beletettem a magyalbogyók maradék kék festőlevébe (erről majd máskor írok), és láss csodát, a színkeverés működött: szép fenyőzöld árnyalatot kaptam :)
A legfelső sötétbarna fonalhoz pedig szurokfüvet használtam sok-sok házi vaspáccal, mert a szurokfű adta szín önmagában nem tetszett.

Van ám még néhány motring, amit festettem, majd azokat is mutatom szép sorban. Aztán pedig ősszel nekilátok a kötésnek és horgolásnak, mert bizseregnek az ujjaim, hogy ezeket a gyönyörű színeket mindenféle puha és meleg holmin lássam viszont :)

Legyen szép hétvégétek!

14 megjegyzés:

  1. Jaj, Annás, valami mesésen puhának és selymesnek látszanak ezek a motringok még így közvetve, a fotón is! Gyönyörű, finom színek, biztosan öröm lesz dolgozni velük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Már várom nagyon, hogy készíthessek belőlük valamit, de most még csak tervezgetek, firkálgatok...

      Törlés
  2. Tényleg nagyon csábító ez a sok pasztell árnyalat! A bőség zavara, hogy mi minden készülhet belőle!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még nem sikerült kitalálnom, de lehet, hogy valami egyszerű csíkos holmit készítek belőlük.

      Törlés
  3. szépséges színek! nehéz lehet megállni, hogy ne köss vagy horgolj bele :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nézegetem, simogatom őket, de még nem szeretném felgombolyítani egyiket sem. Most ismerkedünk :)

      Törlés
  4. Nagyon jók ezek a színek. Mintha erdőben járnék, mikor rájuk nézek. Gyönyörűségeket alkottál megint :-)

    VálaszTörlés
  5. Csodálatosak! Régóta foglalkoztat a festés, de eddig még nem jött el az én időm. Olvasgatok, gondolkodom, álmodom. Lassan, talán jövő nyáron... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármikor el lehet kezdeni, ősszel nagyon szép színeket lehet ám dióval, mogyoróval festeni, de a bogyók is nagyon szép árnyalatokat adnak.

      Törlés
  6. olyan gyönyörű ez a színpaletta, jaaaj, nagyon szépek együtt is, külön is! A fölülről a második, na az meg végképp a netovább!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye hogy simogatóak? :) A sötétzöld (kaka)barna volt, ezért festettem át kék lével, így viszont nagyon tetszik, kicsit olyan karácsonyi zöld színe lett. Azt hiszem, a sötétbarnával és valamilyen drapp színnel kombinálom majd. De drappot még festenem kell... Nem baj, alig várom :)

      Törlés