2014. február 1., szombat

Úgy tűnik...

Changed colours
















































... mintha újonnan festett fonalak lennének a képen, pedig nem. Sajnos nem. A múltkori sapkás malőr után jobbnak láttam ismét, most már jóval alaposabban átmosni és átöblíteni a növénnyel festett fonalaimat, és bizony értek meglepetések...
A céklás fonalaim rengeteg színt eresztettek, amikor samponnal átmostam őket, majd kicsit áztattam is a fonalakat, aztán milliószor átöblítettem, amíg már tényleg nem jött belőlük semmi színanyag. És sejthetitek, rá sem lehet ismerni a fonalaimra.
A legalsó sárgáról nincs kép, amivel összehasonlíthatnátok, ez az, amelyiket gránátalma héjának főzetében festettem először, aztán céklával is átszíneztem. Akkor rozsdabarna lett az eredmény, de most a samponos fürdőben elveszítette a céklás szín nagy részét. De sebaj, mert eredetileg pont ezt a színt szerettem volna elérni :) A rozsdabarna (ecetes) céklás fonal színe tompább lett, most inkább sötét okker, de ez is jó szín. A sárgással együtt csíkos sapka lesz belőle, mert jól néznek ki együtt.
Viszont a gyönyörű korallszínű céklás fonalam pocsékul néz ki a fürdetés óta, ezt a színt én barackhányásnak hívom csak :( Őt még biztosan átfestem. Van esetleg tippetek, hogy milyen növénnyel próbáljak vállalható színt adni neki?
A kép tetején látható szürkészöld fonal pedig új festemény, hibiszkuszos csipkebogyó teával, timsós páccal festettem. Nem mondom, hogy rajongok érte, de nem is utálom. Érzem, hogy ha megfelelő színnel párosítom, egészen szerethető lesz :)
A most készülő káposztás-csíkos kendőt remegve fogom kimosni, mert szerintem azt sem öblítettem ki rendesen ezek szerint...

16 megjegyzés:

  1. Nekem a "barackhányás" nagyon tetszene a zölddel :D

    VálaszTörlés
  2. Nekem nagyon tetszenek ezek a színek :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A legtöbb nekem is tetszik, de vannak olyan árnyalatok, amiktől sírni van csak kedvem. Másnak pedig pont az tetszik... A fonalfestésben az a jó, hogy nincs rontott festés, mert mindig át lehet festeni, ha nem tetszik a színe :)

      Törlés
  3. Nekem korallszínt úgy sikerült elérnem, hogy egy lilakáposztás festést (pác nélkül) átfestettem epres Bolero porral. Tökéletes lett és nem ereszt. Amúgy nekem a csipkebogyós és a barackszínű egymás mellett nagyon tetszik, és mert most épp Cameo-őrületben vagyok, egyből az jutott eszembe róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Izgalmasan hangzik a csipkebogyós színpárosítás. És a csíkos holmikért is teljesen odavagyok :) A kékekért sem rajongok amúgy, de most kötöm ezt a farmerkék-törtfehér kendőt, és egészen beleszerettem, szerintem magamnak is kötök egyet. Ahhoz pedig káposztás festés kell. És akkor már a korallpiros festést is kipróbálhatom, köszi a tippet :)

      Törlés
  4. :)Szerintem nagyon szépek .Főleg az a barnás .Ahogy ismerem a munkáid , biztosan kihozol belőlük valami harmonikusan szépet .

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy :) A barnából és a sárgából elkezdtem a csíkos sapkát, de nem mutatnak jól együtt, valahogy egyik sem érvényesül igazán, úgyhogy gyorsan le is bontottam a sapkát. De van már újabb ötletem, hogy mi lesz belőlük :) Csak előbb be kellene fejeznem a kék csíkos kendőt...

      Törlés
  5. Nekem egész jól sikerül pirospaprikával.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmmm... lehet hogy kipróbálom, köszi a tippet :) A finom paprikaport hogyan szedted ki a fonalszálak közül? Vagy van valamilyen módszer arra, hogyan kell paprikával festeni?

      Törlés
  6. Gyönyörű fonalak!
    Ha a "barackhányás"-ra nem tartasz igényt, szívesen átveszem... bár látom, én már a sokadik vagyok a sorban :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát már elígértem. De biztos fogok még csúnyát festeni :)

      Törlés
  7. A képen mind gyönyörű! Klasszul tudsz ronda fonalakat fotózni ezek szerint... :-)))

    VálaszTörlés
  8. Fantasztikus színek. Én túl gyáva vagyok ekkora projektbe belevágni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig nem kell félni, nagyon jó játék :) Ha nem tetszik az eredmény, csak át kell festeni a fonalat...

      Törlés