2014. január 25., szombat

Tengelicek

Goldfinches

Bár alig esett hó errefelé, csapatostul jönnek az etetőre a tengelicek. Legalább akkora ramazurit csapnak, mint a verebek :) Helyesek, ahogy veszekednek egymással, ki üljön be az etetőbe, a magok közé, és ki kibiceljen távolabbról. Remélem, azért mindegyiknek jut élelem...

Elkészült a káposztás sapka is, elég vicces lett, de kissé megfoltosodott. Úgy döntöttem, kimosom, és bosszúságomra rengeteg színt eresztett. Sajnos utána még foltosabbra száradt, úgyhogy újabb, immár samponos nagymosás következett, remélem a sok áztatás és öblítés tényleg kimosott minden felesleges színezéket a fonalból. Most szárad a sapka, és csak remélhetem, hogy nem foltosodik meg újra. Majd beszámolok az eredményről.

Legyen szép hétvégétek!

6 megjegyzés:

 1. Szenzációs ez a sapka!!! Remélem siker koronázza a munkád!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Túléltük a nagymosást, mármint a sapka és az én kis lelkem :) Kissé bezöldült a fonal, és a sárga szín is veszített egy kicsit a melegségéből, de ezen kívül más bajunk nem lett :)

   Törlés
 2. Szép lett ez is, imádom a pompont, de nekem sose sikerül elég szorosra-tömöttre. Ügyes vagy!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A pompon most nálam is nagy kedvenc. Az a titka, hogy sok-sok fonalat kell a sablonra tekerni. Kicsit macerás dolog, de megéri :)

   Törlés
 3. Wonderful!! Adorable birds picture and such a nice hat!! ♥ I really like the hearts pattern and how great the beautiful mustard color gos together with the light grey :-)
  Have a happy Sunday!
  Nata

  VálaszTörlés
 4. Hi Nata,
  thank you very much for your kind words :) The yarns of this heart patterned hat are naturally dyed: the gray is made with red cabbage and the yellow is made with pommegranate. Isn't it funny?

  VálaszTörlés