2013. december 7., szombat

Ma igazi...

Lazy weekend

















































... ráérős napunk van, a gyerekeket nem engedtem iskolába, nem hiszem, hogy ezen az egy napon múlna, hogy mennyire lesznek okosak, de legalább kialudhatták magukat, és játszhattak egész nap.
Horgolgatom szorgalmasan a fára a gömböket, és hogy egy kicsit ünnepibbé tegyem őket, piros fémszálat fogtam a hétköznapi pamutfonalhoz, így itt-ott megcsillan a napfény a kis gömböckéken :) Sajnos a tűzpiros fonalam fogytán van, és nem igazán tudom, milyen színt válasszak a többi gömb elkészítéséhez, mert ezt a fonalat már nem lehet kapni.
A gömböket az utolsó sorig úgy készítem, ahogy itt, de amikor már csak hat pálca van a sorban, akkor még egy sort készítek hat rövidpálcából, horgolok két kúszószemet, aztán eldolgozom a fonalat, és végül behúzom a fonalvéget a gömb belsejébe.
Közben sütöttem már két adag mézeskalácsot is, készül egy sapka, nem ajándék, csak szükség van rá, mert itt az igazi tél. Reggelre ilyen szép hó esett nálunk :) Délután voltunk egy nagyot sétálni a tónál, a jéghideg szél kifújt belőlem minden gondot és felesleges gondolatot. Készül a forralt bor, és hamarosan kedves társaság is jön hozzánk, csak úgy, egy kicsit beszélgetni :)

Legyen nektek is szép hétvégétek!



6 megjegyzés:

  1. Lovely, lovely baubles and amazing pictures!

    VálaszTörlés
  2. tetszenek a díszek! innen nézve hihetetlen, hogy valahol már havazott!

    VálaszTörlés
  3. Másnapra elolvadt a hó sajnos, de a gyerekek azért jól meg tudtak hemperedni benne :) Még én is kaptam a nyakamba egy jó adag hógolyót...

    VálaszTörlés