2013. június 13., csütörtök

Alakul :)

In progress :)
Kezdhetem összevarrni a blokkokat...

17 megjegyzés:

 1. Válaszok
  1. Ez kicsit unalmasabb, mint a horgolás, de sebaj :)

   Törlés
 2. Hohohohóóó! Ilyet egyszer majd én is szeretnék készíteni, úgyhogy várom a végeredményt és a közelebbi képeket! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Én is várom a varrogatás végét... De közben már kiválogattam, hogy nekem milyen színekből készüljön (nem baba) takaró. Csak előbb ezzel kell végezni, mert ugye én ráérek, de a babák nem szoktak hozzám igazodni, határidő az határidő :)

   Törlés
  2. Képzeld Annás, elkezdtem a nagy pöttyös ágytakarót a lányaimnak (rögtön kettő lesz)...! Eljött végre az ideje, mert van hová készíteni...! :)
   Szerencsére ha minden jól megy, akkor jövőre készen lesz a házunk és lesz külön szobájuk! :) Oda tervezem a saját szobájukba az ágyukra...! Szóval időm van... ;-)
   A szivárvány színek már megvannak és alakulnak szépen a kis színes körök...

   Csak azt nem tudom eldönteni, hogy mennyi natúr színű pamut fonal szükséges egy 100×200cm-es takaróhoz?
   Valami jó minőségű, de olcsó pamut fonalban gondolkodom, mert óriási mennyiség kell hozzá és nem akarok úgy járni, hogy elfogy és nem lehet kapni már többet...
   Te milyen natúr színű fonalat használtál? A saját magadnak készített takaró mekkora lett végül és mennyi natúr fonal kellett hozzá?
   Ha tudnál segíteni, nagyon örülnék neki...
   Előre is köszönöm! Kriszta

   Törlés
  3. Szia Kriszta! Sajnos most pontos válaszokat nem tudok adni, mert a takaró fotózáson van (pszt... :) ), és nem írtam fel mekkora. Ha visszakapom, mindenképpen lemérem és megmérem. Az viszont biztos, hogy sok fonal kellett hozzá, összesen talán 2 kg. Egy blokk fele a pötty, szóval ebből ki tudsz indulni, és kell még az összevarráshoz és a körbehorgoláshoz is. Én vastagabb felvetőfonalat vettem a Guzsalyasnál, ez valamivel olcsóbb, mint a hasonló kinézetű pamutfonalak. És tényleg érdemes sok fonalat venni, inkább több legyen, mint kevesebb, mert a maradékot is fel lehet majd használni más kézimunkához. Horgolhatsz például néhány blokkból párnát a lányoknak, biztosan örülnének neki :)

   Törlés
  4. Köszi Annás a választ! :)
   Ha fotózáson van a takaró, akkor biztosan nagyon szép lett...! :)))
   Ha visszakerül hozzád, akkor légyszi írd meg azt is, hogy hányszor hány négyzetet használtál fel hozzá! Ebből is tudok már közelítőleg egy takaróméretet viszonyítani, hogy a lányoknak mekkora legyen az ágyukra...!
   Jó, hogy a felvetőfonalat ajánlottad! :) Én is valami ilyesmi (felvető) fonalféleségben gondolkodtam, csak nem tudtam, nem lesz-e túl sprőd belőle a takaró...?! Ráadásul ez még jobb áron is van, mint amit én kinéztem... :)
   Ha Te ebből készítetted, akkor mindenképpen hallgatok Rád és ezt veszem majd meg!
   Eddig 4-es horgolótűvel készítettem a köröket! A vastag felvetőfonalat Te hányassal horgoltad?
   (Lehet, hogy az lesz majd a legcélravezetőbb, hogy elmegyek a Guzsalyasba és a helyszínen megnézem a fonalvastagságot is...)
   Várom, akkor majd a méretet és nagyon köszi az útmutatást, a segítséget!
   Nagyon inspiráló, hogy néha megnézem a szivárványos takaródat... és horgolásra ösztönöz! :)

   Törlés
 3. Hogy tudsz ilyen ízléses fotókat készíteni, hogy direkt megjön az ember kedve horgolászni!:o) Naaagyon szép lesz a takaró, majd muti egyben is!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Most túl meleg van a takaróhorgoláshoz, napközben esélytelen a dolog, de esténként, amikor hűvösödni kezd, kimondottan jólesik. Még nincs kész a pöttyös, de alakul :)

   Törlés
 4. Hát ezy baromijó! Annyira egyszerű, és épp emiatt tökéletes!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) A pöttyöket maradékokból készítettem, így legalább azok is fogynak...

   Törlés
 5. Válaszok
  1. Köszi :) Remélem, a babának (és az anyukájának) is tetszeni fog.

   Törlés