2012. október 5., péntek

Szeretem a nagyit :)

I love granny :)
Hajnalban, amikor felkeltem, még félálomban jött az ötlet (nevezzük inkább kényszernek), hogy szívet kell horgolnom. Gyorsan felvázoltam egy fecnire az első kávé kortyolgatásakor, aztán neki is láttam a megvalósításnak. Mire fel kellett ébresztenem a gyerekeket, már készen is volt a nagyimintás szív :) Pont jó lesz poháralátétnek...
Valamikor elkészítem a leírását is. Valamikor...

28 megjegyzés:

 1. Tök jól néz ki! Bár nekem egy kicsit .... öööö.... SZÍVECSKÉS, de ezen a képen, meg ebben a környezetben tetszik! :-)

  VálaszTörlés
 2. Igen, NAGYON szívecskés :))) De most félálomban ezt sikerült...

  VálaszTörlés
 3. Szívecskéset álmodtál? Jó lehetett :)! Nekem nagyon tetszik a végeredmény! Látod, hogy milyen jó, ha van otthon mindenféle fonal? ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem álmodtam szívecskéset, de lehet, hogy tényleg azt álmodtam, csak nem emlékszem rá :) És fonalból sosem elég, főleg nekem... hiszen ismersz :)

   Törlés
 4. Annás, úgy csodálom benned ezt az intuitív spontaneitást!!! (Valószínűleg ugyanennek az éremnek a másik oldala: ugye tudod, hogy már több megígért leírással tartozol...? Márpedig ilyen szívet ln is szeretnék készíteni!)
  :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Eszter, ígérj meg valamit nekem: ha egyszer véletlenül könyvet találnék írni, te írod majd a fülszöveget hozzá, mert eszméletlenül tetszik az intuitív spontaneitás :))) És igazad van, jó pár leírás vár rám türelmesen... Csak ne utálnék leírásokat készíteni, a papírmunka sosem volt az erősségem :(

   Törlés
 5. Milyen kis harmonikus!

  "
  Valamikor elkészítem a leírását is. Valamikor... " - nagyon várom!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hajaj, mit zúdítottam már megint a fejemre :) Lesz szívecskeleírás, lesz...

   Törlés
 6. Elképzelem, ahogy reggel én főzöm a kávét, és egy ilyen poháralátéten teszem a párom elé... Annás, siess azzal a leírással! De addig is: ez egy sima nagyinégyzet a két oldalán ügyesen "körösítve"? Vagy ennél bonyolultabb?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hű, te valamit nagyon el akarsz érni a párodnál :) Egyébként sima nagyinégyzet, két oldalon körösítve, ahogy írod. És kissé körbehorgolva, mert attól szép íves lesz a széle, ahol kell.

   Törlés
  2. :) általában ő főzi a kávét. Sőt, néhány kivételtől eltekintve mindig. Tehát amikor mégis én, akkor megérdemel egy kis extra kényeztetést :) Köszönöm az információt, lehet hogy holnap délután ki is próbálom!
   Még annyit, hogy csodálom, ahogy ezek az egyszerű dolgok (nagyinégyzet + ideméghorgolokegykicsit) összeállnak a kezeid között valami szépséggé. Eszembe nem jutott volna, hogy így szívet horgoljak. Éljen az intuitív spontaneitás!

   Törlés
 7. Nekem nagyon-nagyon tetszik, én is szeretem a nagyit! A kérdésemet meg megelőzted a válaszoddal...a leírást illetően:o) Előre is köszi!

  VálaszTörlés
 8. Tetszik a szivettyű, és mint mindig, a hozzá - vele komponált kép :)

  VálaszTörlés
 9. Annyira vasárnap hajnal hangulatú a kép, amikor nem kellene, de mégis korán felkelünk, mert tudjuk, hogy egy óra múlva már zsibong a ház és akkor csak mi és a kávé és a harmat.

  VálaszTörlés
 10. A leíráskészítés titka az, hogy egy időben csinálod a munkával(jó, úgy lehet, hogy nem lesz készen, mre a gyerekek felébrednek :) ). Minden egyes részletet azonnal leírsz, így egyszerre készül el a munka és a leírás, a
  kis körítés a hozzávalókkal meg tényleg csak pár perc.
  Én nem vagyok egy nagy horgolós, de ezt szeretném, úgyhogy szájbarágós leírást légy szíves.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A leíráskészítésnek több titka is van. Az egyik, hogy úgy indulj neki a horgolásnak, hogy leírást is szeretnél készíteni hozzá :) Ez most egy kósza ötletből alakult, hogy jól gondoltam-e még félálomban a pálcáimat és a láncszemeimet, úgyhogy ezért sem jegyzeteltem. Meg hát miért jegyzeteljek, ha nem tudom, hogy ez lesz-e a végleges változat vagy még kell rajta módosítani? Amúgy délután leskicceltem a mintarajzot, emberre kell már csak szépen néznem, hogy készítsen belőle hűdeszép grafikát. Mert úgy lesz az igazi. És mert olyat nem szeretek kiadni a kezemből (ahogy te sem :) ), amit nem tartok én is nagyon jónak. Magammal pedig elég kritikus vagyok, elhihetitek. Visszatérve a rajzhoz, ennek az elkészítése pár óra, bizony...
   Szóval lesz leírás, csak most valami másik munkám, tennivalóm marad éjszakára. Mert időhosszabbító gépet még nem tudok horgolni...

   Törlés
 11. Kellemes hangulat , finom színek....hozzá a granny és ez a szín, halmozott élvezetek! Így csak jól indulhat a nap!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) A nagyiminta milliónyi változatban felhasználható, nem lehet megunni...

   Törlés
 12. Ez a szívecske engem is nagyon megfogott, várom türelmesen a leírását. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök, hogy tetszik :) A párom elment pecázni, de ha este hazajön, addig nem hagyom békén, amíg meg nem rajzolja a mintát. Szegény ember, jaj neki :)

   Törlés
  2. Még mindig horgászik? MEKKORA már az a hal? :-D
   Vagy csak nem mer hazamenni, mert tudja, hogy mintát kell rajzolnia :-D

   Törlés
 13. Halat nem hozott haza, viszont munkát igen, úgyhogy egész héten éjjel egyig dolgozik :( De holnap kicsit kipofozom a skiccet, aztán azt teszem fel a blogra. Majd egyszer lecserélem egy szép, dizájnos grafikára...

  VálaszTörlés
 14. Have you written this in English at all? I love making granny squares but I wouldn't know how to make this unless I can read it! Great job on the design and I look forward to hearing from you! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Dear Lori,
   the next post contains the chart of this granny heart, there is the link:
   http://annaskertje.blogspot.hu/2012/10/szivesen.html
   Have a good day,
   Annás

   Törlés