2011. október 19., szerda

Árnyas liget pelerin

Shady grove capelet









































Íme szívem egyik csücske, az Árnyas liget fantázianevű pelerin, Barka Mosó Masa gyapjúfonalból. Imádtam horgolni, egyszerűen adta magát a minta, könnyen alakult a forma, és a díszítése is szinte magától alakult ilyenné. Ráadásul a fonalválasztás is telitalálat volt, mintha pont pelerinek horgolására találták volna ki; könnyű és melengető :)
Az Árnyas liget hűvös tavaszi és őszi reggeleken a vállra kanyarítva hordható, de kabát felett, plusz rétegként is viselhető, ha elkezdenek röpködni a mínuszok. Egyszóval jól kihasználható alapdarab, akár több is készíthető belőle. A szürkét azért választottam hozzá, mert szinte mindenhez illik, de a minta egyszerűsége miatt élénkebb színekben, sőt akár csíkosban is jól mutatna.

A minta megvásárolható a Barka weboldalán.

Eddig volt az ajánló, most pedig egy kicsit személyesebb rész következik. Talán többen tudjátok, de ha nem, hát elmesélem, hogy úgy nagyjából három éve temérdek szabadidő szakadt a nyakamba az építőipar hanyatlásának köszönhetően (eredeti végzettségem kockafejű építőmérnök). Először el voltam kenődve, de felfedeztem magamnak a horgolást, és közel két éve lubickolok a kúszószemek, rövidpálcák és ráhajtások világában. Úgy érzem, kiapadhatatlan kincsresforrásra leltem, hiszen hihetetlenül egyszerű építőelemekből szinte bármit megalkothatok. Elindítottam az Annás kertje blogot, amit nem igazán reklámoztam sehol, az érdeklődők mégis rám találtak valahogy. Az első egy-két kedves kommentből párbeszédek alakultak ki, sokan e-mailben is megkerestek már, tanácsot kértek, biztatást vártak, én pedig nagyon sok erőt merítettem abból, hogy engem tartottak érdemesnek arra, hogy kérdezzenek. Higgyétek el, nem olyan kis dolog ez, sokat jelent nekem, megtisztelőnek érzem. Mostanában pedig többen is rákérdeztek, miért nem készítek fizetős mintákat is, hát gondoltam: megpróbálom. Ehhez minden segítséget és biztatást megkaptam Gabitól... És íme az első (és remélhetőleg nem az utolsó) saját tervezésű fizetős mintám, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek, fogadjátok hát szeretettel :)
Külön köszönet egyik legkedvesebb szomszédomnak, Misunak, aki vállalta a modellkedéssel járó maceratúrát. Nem volt egyszerű dolga, mert a képeken ugyan nem látszik, de 40 fok volt árnyékban, ami csak 30 fokkal több, mint a gyapjúpelerin viseléséhez ideális hőmérséklet :)

22 megjegyzés:

  1. tetszik nekem ez a darab is!

    Mellesleg - nem mellékesen!- érdemes kérdezni tőled. A tapasztalat mondatja ezt velem, aki tavasz óta horgolok.Nagy nagy örömmel, a blogodról vett leírásokkal, illetve a tőled származó minták alapján.

    Én köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok, épp ideje volt! És nagyon szép (mint a többi, ami a kezed alól kikerül).

    VálaszTörlés
  3. Ez nagyon jó lett, nem is gondoltam volna, hogy a mosómasa ilyen horgolva...
    Készíts sok-sok mintát még, mert a horgoltakból elég nagy a hiány itthon szerintem.

    VálaszTörlés
  4. Gyönyörű lett! Imádom a blogodat, az alkotásaidat, a fotóidat! :)

    VálaszTörlés
  5. Köszönöm szépen a lelkes fogadtatást, úgy örülök, hogy tetszik nektek a pelerin :) Most még több kedvem lett kitalálni, megalkotni újabb horgolmányokat :) És kérdezzetek bátran, nagyon szívesen segítek a horgolásban mindenkinek!!!

    VálaszTörlés
  6. Gratulálok a sikerhez! Ez is gyönyörű. (látom, te is korán kelsz:))

    VálaszTörlés
  7. Köszi és jó reggelt neked is :)

    VálaszTörlés
  8. De jó kis darab, és milyen sokfélét tudsz - hol egy kifinomult csipkefelső, hol egy sokoldalú alapdarab, gratulálok és is!

    VálaszTörlés
  9. Na akkor láthatjuk, ahogy egy ajtó bezárul nyílik a másik.Kívánom táruljon még szélesebbre és maradjon is nyitva.Sok sikert!

    VálaszTörlés
  10. Annás tudtad te ezt akkor is, hogy annak ott van valami értelme!! Nagyon sok sikert és örömet még!!!

    VálaszTörlés
  11. Aarkus, köszi :)

    Szilvi, az ajtók csukódnak és nyílnak, csak könnyű eltévedni ebben a nagy labirintusban...

    Tündérlátta, nem tudtam, csak reméltem :)

    VálaszTörlés
  12. Gratulálok! Sikeres együttműködést és sok ihletet kívánok.

    VálaszTörlés
  13. Minden túlzás nélkül tőled tanultam "újra" a horgolást, ezt most mégegyszer köszönöm és gratulálok a lépésedhez, biztosan tudom, sikeres lesz!

    VálaszTörlés
  14. Köszönöm, Ahama, ihlet, ötlet van, jóval több, mint amennyit most egyszerre meg tudnék valósítani...

    Colette, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  15. Gratulálok Annás!Annyira szépek a fotóid, gyönyörűek a leirásid,már vártam,hogy mikor fog ez eljönni.Legyen még nagyon sok örömöd benne,mert hogy sikered az biztos!

    VálaszTörlés
  16. Köszönöm Krisz, nagyon aranyos vagy! Úgy érzem, már eddig is annyi jót és szépet fedeztem fel a kézimunkázással, hogy siker ide vagy oda, mindenképpen folytatom :)

    VálaszTörlés
  17. Szia!
    Egy ideje olvasgatom névtelenül a blogod. Most már bejelentkezem, hogy csodásak a horgolmányaid, a kötéseid, a fotóid. Ez a perelin meg egyszerűen csúcs!!!

    VálaszTörlés
  18. Köszi :) És üdv a fedélzeten :)

    VálaszTörlés
  19. Kedves Annás,

    sajnos a Barka oldalán már nem elérhető a minta, lenne rá lehetőség más úton beszerezni? Nagyon szeretném elkészíteni. :)

    Köszönöm hogy inspirálsz!
    Üdv, Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata!
      Úgy tudom, a weboldal változása miatt nincs most fent a Barka oldalán a minta, ahogy a többi sincs ott. Egy kicsit talán örülök is neki, mert ez egy négy éve készített leírásom, amit biztosan át kellene írnom, mert azóta sok mindent másként gondolok. Ráadásul ez a fonal sincs már forgalomban a Barkánál, úgyhogy ebből a szempontból is megérett a minta a "ráncfelvarrásra". Ha tudsz még egy kicsit várni, mondjuk 1-2 hetet, akkor átgondolom, mit is tegyek, és (valószínűleg) a ravelryn fogom elérhetővé tenni a pelerin leírását.
      Remélem, ez így neked is megfelel, ígérem, igyekezni fogok :)

      Minden jót!

      Törlés
    2. Kedves Annás,

      köszönöm válaszod! :) Van az agyamban még 1-2 (sok) projekt, félkész munkák is akadnak, úgyhogy addig elfoglalom magam. :)

      Köszönöm szépen (a többi horgolásmániás nevében is), hogy ráncfelvarrod a mintát.
      Várni fogom!

      Üdv, Kata :)

      Törlés