2010. június 13., vasárnap

Virág-hétfő: Rózsa

Flower-Monday: Rose







... Mi más? :) Délután a kenderzsinegből horgolt váza készült, a naplemente lágy fényében még épphogy le tudtam fényképezni a rózsáimmal. Meg vagyok elégedve a puritán rövidpálcákkal, a madzag egyenetlenségével, a forma egyszerűségével. Kertben elköltött ebédeknél díszíti majd az asztalt ez a kenderzsinegbe öltöztetett befőttesüveg váza.


... What else? :) They are in my new crocheted cord-dressed fruitjar-vase. Isn't it lovely?

15 megjegyzés:

  1. Igazi kuriózum és nem kis munka - egyszer én is horgoltam igazi zsinegből terítőt- még mindig őrzöm , hát mit mondjak a kezeim kivoltak. Nagyon szép a rózsád 'Schneewittchen' netán?

    VálaszTörlés
  2. Milyen szép. Itt mindig minden olyan szép...

    VálaszTörlés
  3. Martha, sajnos nem tudom a rózsám nevét, nagyon amatőr kertész vagyok... Imádom őket, rengeteget gyönyörködöm bennük, amennyire tudom, ápolom őket, de a pontos fajtájukkal, nevükkel nem vagyok tisztában :( Ez a rózsa majdnem teljesen fehér, van egy kis törtfehér árnyalat a szirmaiban, nyár végéig folyamatosan hozza egyszerre 5-6 tenyérnyi virágát. Halvány, üde illata van. Ennyit tudok róla. És azt, hogy nagyon szeretem :)

    Márta, itt a blogon tényleg minden szép... A többit pedig nem mutatom meg. Mert van "többi", ahogy másoknál is, nekem elhiheted...

    VálaszTörlés
  4. Ez ez nagyon szép lett, már amikor megmutattad a fonalat-zsineget akkor elfogott a kíváncsiság mi lesz belőle....de csodaszépet alkottál :)

    VálaszTörlés
  5. Kedves Annás! Nagyon szép ez a váza és a rózsád is!

    VálaszTörlés
  6. Csodaszép! (Isten hozott a klubban:)

    VálaszTörlés
  7. Köszi Hunszil :) Pénteken még én sem tudtam, mivé is változik majd a zsineg, viszont vasárnap délután bevillant az ötlet, hogy vázát horgolok belőle. Hát így sikerült... Nekem nagyon tetszik, olyan szelíden-szolidan primitív :)

    Köszönöm Csillagos :)

    Belinda, rád gondoltam, miközben horgoltam... és a befőttes-mécseseidre, -vázáidra... :) A tieid sokkal mívesebbek, igazi úri darabok, az enyém kis vidéki "eccerű" darab :) De nagyon klassz játék volt vázát horgolni!

    VálaszTörlés
  8. A tieidhez hasonló, letisztult szépségeket sokkal nehezebb alkotni, mert ilyenkor csak a lényeg látszik! :)

    VálaszTörlés
  9. Na, most belepirultam a dicséretbe... Szerintem meg egyszerűen nem tudok még bonyolultabb csipkemintákat horgolni, de azért igyekszem... :)

    VálaszTörlés
  10. Azt hiszem,hogy én is megpróbálom...
    Nagyon kedves ötlet.

    VálaszTörlés
  11. Hát ez hihetetlen! Bármihez is nyúlsz, ami látszólag "haszontalan", értékes holmivá válik a kezedben. Mi ez? Valami varázslat? :) Ez is csoda klassz lett.

    VálaszTörlés
  12. Az ˝eccerűsége˝a legmegkapóbb... Ahogy ugyanez igaz egy rózsára is. Hisz mi más egy rózsa ? Kis bibe, szirmok, szár, tövisek, illat. Egyszerű, nem ?! :-)))) No, de micsoda míves egyszerűség ez !? Pont, mint a vázádé :-))

    VálaszTörlés
  13. Köszönöm Anita :) De azért valljuk be őszintén: a rózsák szebbek, mint a vázám :)))

    VálaszTörlés