2009. október 3., szombat

Hagymás pogi és virslis tekercs







Hagymás pogácsát sütöttem ma. Azt hiszem, jól sikerült, mert a pogikat hamar utolérte a végzet: elfogytak...

Hagymás pogácsa

Hozzávalók:

- 1/2 kg liszt
- 25 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 doboz tejföl
- 1 nagy fej hagyma
- 3 ek zsír
- tej
- só
- cukor
- 1 db tojás a kenéshez

Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kicsi cukorral és liszttel felfuttatom. A lisztbe beleteszem a 2 kanál zsírt, a tojást, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt. A hagymát apróra vágom és egy kanál zsírban megpirítom. Hozzáöntöm a liszthez. Annyi tejet teszek még a tésztához, hogy ne legyen ragacsos. Jól kidolgozom, majd liszttel megszórva langyos helyen kelesztem. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tetejét sóval elkevert tojással megkenem. 200 C fokon kb 40-45 percig sütöm.




Ha valakinek ez nem lett volna elég, az virslis tekerccsel is megtömhette a bendőjét!

Virslis tekercs

Hozzávalók:

Mint a pogácsánál, csak hagyma nélkül. Meg egy kis virsli...

A megkelt tésztát kb 10x10 cm-es négyzetekre vágom és egy negyed virslit beletekerek. Megkenem a tojással és 200 C fokon kb 30-35 percig sütöm.

A pogácsákat mindig zsírral és nem étolajjal készítem, mert úgy tapasztaltam, másnapra is puha marad. Persze csak akkor, ha megéri ... : )

Jó étvágyat és szép hétvégét!

2 megjegyzés:

  1. Küldtem Neked valamit:
    http://palocprovence.blogspot.com/2009/10/blogger-oscar-dij.html

    VálaszTörlés
  2. Nahát!!! Köszönöm szépen! :)))

    VálaszTörlés