![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgLvwjBKr6_ICL3mJoMv33IIkPmvw2nBe_TIp1h4-AZOayFLjT8yGdHe9PYrclT2Z0Yx90kxzB4oFZpxeYRjKotCNuJb4Z0ErjJJSg_2je6xDyxLKor120yek3Adi6_DbNEx0NYK9a69BOb/s320/10+03+075a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhJfb5gOu5vmn9rD3N4Mh9UmyRiJS_vMhuwY5RBMA-BzOUvl-qDTA9FExMk_3k46J7dJQJMa_7LX2e7HVLRc5_bORUJzxm_i-97l6Sk4hMgmTATLnNaFipRv-mv3sqf7XKco5w77vrVst0k/s320/10+03+080a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjXu7cxECUmHzx9XRpBVrLAQ2bGf_5TL3Qnx_o_BV3iyuAxlM3QRSvn39FeCY8MTRwjVFP3gSudd_bbyVFc2nWvh2wv7ep0BiBZiOEMxhf60tBpQUEQW40TPNAqFWJXB5R1jl0JBmiFL8rg/s320/10+03+112a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhmp3316i0t8LpSlx4VmGTitsrgpny_I99HnS8CBffgaaN7PRWzSIs5ozIh7x3pSzYuxbK0px7OfxF-AVi1MFj8NWyzJaNyH94AiMrFBvHi5-qRmcPW23_9WVKgbtERutnyuPA1xaEGu6a9/s320/10+03+120a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQTWEbeplPJg43VZGIoE8TffgrCpxh28BqAXKY25x5aOGQHXET4GXFKVJkHZ2yJrP9yubbr_y4HXamVkLJ11WqTdgLOhXV2zrf5yJwlAvf5gT5dXza4AkHvXKwv3NG2q6oto0wWZ0uwOn0/s320/10+03+123a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbvZ8xXWSCe3YvR23IiBwe8rNaT541kJjtWyA3MnAW6l75xOm3AJx6XildgNozhbPc8Q3wA1GXSm3XR1E013eTpRqinjjgPlJnwZGDxVVFUtsggCo8HdHmAFNiRi9Em9YDtNNrTsgUlqvS/s320/10+03+128a.jpg)
Hagymás pogácsát sütöttem ma. Azt hiszem, jól sikerült, mert a pogikat hamar utolérte a végzet: elfogytak...
Hagymás pogácsa
Hozzávalók:
- 1/2 kg liszt
- 25 g élesztő
- 1 db tojás
- 1 doboz tejföl
- 1 nagy fej hagyma
- 3 ek zsír
- tej
- só
- cukor
- 1 db tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, kicsi cukorral és liszttel felfuttatom. A lisztbe beleteszem a 2 kanál zsírt, a tojást, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt. A hagymát apróra vágom és egy kanál zsírban megpirítom. Hozzáöntöm a liszthez. Annyi tejet teszek még a tésztához, hogy ne legyen ragacsos. Jól kidolgozom, majd liszttel megszórva langyos helyen kelesztem. Amikor megkelt, másfél ujjnyi vastagra kinyújtom és pogácsaszaggatóval kiszaggatom. A tetejét sóval elkevert tojással megkenem. 200 C fokon kb 40-45 percig sütöm.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj-nf10M_3nGyvPWaHkrB1a0i26oRwdUvYSlkybAf9epU0bzvsmZ9bfrE_LlypCTQIUAZPf3zUa2HovjUHwsq9PNmc_psZ6aOw4C4g4q_nukq3OUhnIJPZl-IitH0SqjtoDsYFFjlZ8Llho/s320/10+03+215a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgjK86dpyHzv2HLO_LEo6gmfrxWs7rpVGAOHuPrKBfktOTZif0-iobtysQd6PiFc40bJ8UDO8GJvs-fFWm-iv0ziDlALvsWjFftksdBo1r2SQdaNg8R7CkqwI7KqsgPz9D3r9gYn7l0LJJB/s320/10+03+203a.jpg)
Ha valakinek ez nem lett volna elég, az virslis tekerccsel is megtömhette a bendőjét!
Virslis tekercs
Hozzávalók:
Mint a pogácsánál, csak hagyma nélkül. Meg egy kis virsli...
A megkelt tésztát kb 10x10 cm-es négyzetekre vágom és egy negyed virslit beletekerek. Megkenem a tojással és 200 C fokon kb 30-35 percig sütöm.
A pogácsákat mindig zsírral és nem étolajjal készítem, mert úgy tapasztaltam, másnapra is puha marad. Persze csak akkor, ha megéri ... : )
Jó étvágyat és szép hétvégét!
Küldtem Neked valamit:
VálaszTörléshttp://palocprovence.blogspot.com/2009/10/blogger-oscar-dij.html
Nahát!!! Köszönöm szépen! :)))
VálaszTörlés