2015. október 20., kedd

Végre van apropója...

Happy blue dots :)
















































... hogy megmutassam, milyen színekkel pöttyölöm Anna párnáját, ugyanis Árnikánál ma reggel ez a színpaletta invitált játékra. Igaz ugyan, hogy ez már a harmadik fordulója színjátéknak, de most először éreztem, hogy azonnal küldenem kell képet :) A viharos és a gyógynövényes paletta is tetszik, csak épp elég nyomi voltam már a hetek óta tartó szottyos időtől, nem igazán akaródzott belekezdenem valami sötét és borongós dologba, inkább a vidám színeket kerestem.
Anna párnájának eleje és a fél hátulja kész, csak elfogyott a fehér fonalam, ezért kénytelen voltam félretenni kicsit a horgolást. A héten biztosan járok majd fonalbolt felé, és beszerzem a hiányzó gombolyagot, aztán gyorsan be is fejezem a lagúnapöttyös kispárnát.

Legyen szép napotok és játsszatok Árnikával :)


I crochet this dotted cushion for my daughter, she loves these colours. Me too :)

Have a nice day!

19 megjegyzés:

  1. nagyon hepi, valóban :-) ! frappáns erre a játékra is, nagyon gyors vagy! (én valószínűleg csak a februári határidőre készülök el bármivel is - pedig a játékfelhívás minden palettájához passzol egy megkezdett projektem :-D )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a pöttyös egy hete így áll, befejezetlenül, és véletlen, hogy pont passzol Árnika legújabb palettájához :)

      Törlés
  2. De gyönyörűséges színek!
    Megint elültetted a bogarat a fülembe...párnát még nem horgoltam...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pedig párnát horgolni jó. Hamarabb kész van, mint egy takaró, kevesebb fonalból kijön és az sem utolsó szempont, hogy kevesebb fonalvéget kell eldolgozni :)

      Törlés
    2. Mostanában, hogy vacakol a kezem, egy-egy hexagon - mert ugye az - beleférne esténként. Hogy illeszted össze őket? Diának egy párna jó lenne Karácsonyra, narancs-mangó színű a szobája, ahhoz...tervek...tervek...tele van velük a fejem, aztán sosincs elég időm a kivitelezésekre...

      Törlés
    3. Ezek a hatszögek valójában korongok, csak hat ponton vannak egymáshoz illesztve, ettől kapnak hatszög alakot. A színes pöttyöket előre elkészítem, elrendezem őket úgy, hogy jól mutassanak (legalább 7 szín kell, hogy jól el lehessen osztani őket), majd az alapszínű kör horgolásakor össze is horgolom őket. a teljesen kész korongokat utólag is össze lehet varrni vagy horgolni, de nekem így egyszerűbb.
      Egy (két) kispárnával biztosan elkészülnél karácsonyig :) Bár a kezedre jobb vigyázni, ha fáj, akkor nem érdemes erőltetni...

      Törlés
    4. Csak hat ponton? hoppá. Azt hittem, minden szemet... nahát, ez jó hír :-D

      Törlés
  3. Na ilyenkor (is) érzem, hogy milyen rossz, hogy nem tudok horgolni...pedig gyönyörű lesz ez a párna!!!
    Jó lenne megtanulni...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Horgolni jó, horgolni egyszerű :) A neten millió oktatóvideó van, még magyar nyelvű is akad, aztán vannak könyvek, blogok, tanfolyamok... A barátaid között is biztosan akad olyan, aki az alapokat meg tudja mutatni, aztán onnan már nincs megállás a lejtőn :) Pl. karácsonyra is kérhetsz tanfolyamra bérletet...

      Törlés
  4. Óhh, azok a kilógók... :) Milyen szép nyári árnyalatok!
    Én most bele sem merek kezdeni egy ilyen holmiba, amiknél ugyan annyi az utómunka. :) Majd ha túl leszek a karácsonyi hajtáson.. Pedig egy takarót terveztem elkészíteni december végéig. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért a takaró sem piskóta :) Úgy látom, már mindenki a karácsonyi ajándékokat készíti...

      Törlés
  5. You're absolutely right - such a fun, happy cushion. Lucky daughter. Penny

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you, Penny :) I'm going to make one for me with sand background colour and with these ocean-colours...

      Törlés
  6. Nagyon jó színek és a minta már megint nagyon tetszik!! El lehet kérni a leírását! Ez Árnika fonala?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Árnikának vékony csipkepamutja van (nagyon szuper kendőhorgoláshoz) és vastag pamutja (ezt pedig amigurumihoz és kéztörlőhöz használtam, tökéletes mindkettőhöz). A párnát Catania, Capri és Safran fonalakból horgolom, olyan átlag vastagságú pamutokból. A minta egyszerű, 12 egyráhajtásosból áll az első kör, ez a színes pötty. Utána jön az alapszínből egy kör, itt duplázni kell a pálcák számát. Én menet közben horgolom össze a korongokat ebben a második körben, de utólag is összevarrhatók, ha valakinek úgy egyszerűbb. Az a legszebb az egészben, hogy a pöttyök maradékokból is horgolhatók, és annyi színt használsz, amennyit csak akarsz és olyat, ami neked tetszik :)

      Törlés
    2. Ja, értem! Mármint, itt a válasz a másutt feltett kérdésemre, juhhéjj! :-) koszi

      Törlés
  7. A párna gyönyörű, de nem értem, hogy lesz a korongból hatszög....

    VálaszTörlés